Den hemmelige reisen

€23.00
SKU: 9786163940667


Den hemmelige reisen
Skrevet av Anne Selene

Bok nummer en i tetralogien En skjebne, mange ansikter - Den Hemmelige Reisen har nytt opplag november 2016 med 348 sider, 101740 ord og over en halv million bokstaver.

Dette er fortellingen om et ungt gift par som får en datter, men går fra hverandre uten å bli skilt. Det ender med at mannen finner seg en ny kjæreste på bare 15 år. I 1956 gifter han seg igjen, uten og først skille seg fra sin første kone. Med ulovlig ekteskap, rømmer de fra krigsoppstandene i Ungarn, og kommer seg til Norge. De får bosette seg på Lade, senere på Byåsen i Trondheim, og mange år sendere ender de opp på Refsnes på Jeløy i Moss. Han forteller ingen at han har en datter i Ungarn. Det forblir hans hemmelighet. Etter hvert får han fire barn i Norge, hvor en av dem får vite om hans hemmelighet, og som 14-åring bestemmer seg for å rømme hjemmefra for å lete etter sin søster. De hjemme, lærere og elever på Hoppern ungdomsskole, vet ikke at rømningsferden går 200 mil nedover Europa. Søket etter sin søster varer i flere tiår, og i mellomtiden er det mye spenning og mye som skjer.

Bøkene er basert på virkelige hendelser, hvor noe av inneholdet er hentet fra foreldre og slektningers fortellinger opp igjennom årene. Sammen med egne og andres opplevelser fra barne- og ungdomstiden i Trondheim og Moss, er dette blitt en bok på hele 339 sider.

Det er ikke mange som har skrevet en bok om sin tid på barne- og ungdomsskolen, men her får man en fantastisk opplevelse, som er verdt å lese, og hvor man kan mimre om "gamle dager"... Historiene fortalt er fra virkeligheten, og viser hvordan det var å være barn på 60-tallet og ungdom på slutten av 70-tallet. Boken er skrevet med det i tankene at mange husker denne tiden som en viktig del av deres liv. Ikke alle har tid og anledning til å sette seg ned og skrive ned slike fortellinger. Langt ferre kan utgi en bok om dette, men her er den altså :)

Tittelen «Den Hemmelige Reisen» kommer av det faktum, at forfatteren skriver om foreldrenes flukt fra Ungarn, og så om det å rømme hjemmefra Moss til Ungarn, først sammen med to venninner, og så en gang til sammen med en venn. Det skal vise seg at det å stikke av hjemmefra, og haike nesten 200 mil sørover i Europa, blir en spenstig flukt for 14-åringer. Forfatteren risikerte livet ved å snike seg over grensen, og inn til dengang kommuniststyrte Ungarn. Der blir forfatteren møtt med både elektriske høyspent gjerder, raketter og maskingevær med skarpe skudd. Mye spennende lesning. Du kan finne ut hvordan det gikk, ved å lese denne boken.

Mange hverdagminner fra Trondheim i 1950 og 60-tallet, og senere Moss og Jeløy fra slutten av 60-tallet og hele 70-tallet, får vi også ta del i. Boken handler om Nyborg skole i Trondheim, Refsnes og Hoppern Skole i Moss, hvor det var flere gjenger som Byåsen-gjengen i Trondheim, og Tronvik-gjengen, Bergersborg-gjengen og Refsnesrampen på Jeløya i Moss, som sammen dannet Ila-gjengen.

Boken Den Hemmelige Reisen er lettlest, og er en bok som bør lese fra A til Å, fra kapittel en til slutt. Forfatteren Anne Selene har lagt ned betydelig mye tid, forskning og arbeide for å få til denne publikasjonen. Den andre boken i denne trilogien er gjort tilgjengelig som pocketbok på norsk og engelsk, og har fått boktittelen "Residens Drammensveien 1" på norsk, og "A Room at the Palace" på engelsk.

Om du vil betale direkte til vår DNB konto i Norge, så er også det mulig. Du må da bare sende en meldig med ditt navn og adresse til MISOLIMA Publishing, og vi vil sende deg DNB kontonummeret via e-post.

Den Hemmelige Reisen
=============================
Distribusjon: MISOLIMA Publishing
Antall sider: 348
Ord: 101740
Bokstaver: 540860
Forfatter: Anne Selene og Piroska
Topic Editor/Illustrator: MISOLIMA Publishing
Format: Trykket med myk perm
Versjon: v.1.0r04
Utgitt: November 2016
Opplag: 4.
ISBN/EAN 978-616-394-066-7

Image: 

List price: €0.00
Price: €23.00
Weight: 190 g
Dimensions: 130 mm × 15 mm × 200 mm