Residens Drammensveien 1

€30.20
SKU: 978163213860


Residens Drammensveien 1

En sann historie om en tenåring som flyttet inn på Slottet i Oslo

Dette er bok nummer to i trilogien "En skjebne, mange ansikter". Residens Drammensveien 1 har nytt opplag juli 2017 med 350 sider, 106285 ord og 585523 bokstaver.

Kan det være slik at man noen ganger prøver seg på noe man tror er det umulige? Slik er det isåfall med historien fortalt i denne boken, som har fått tittelen Residens Drammensveien 1. Denne boken handler om noe man i dag ikke har sjanse til å oppleve. Vi får lese om en tenåring fra Moss som reiser til hovedstaden og Slottet, og spør om å få bo der. Nesten som en moderne Espen Askeladd hvor flaks i livet spiller større rolle enn hva man i utgangspunktet ville tro, får Mossingen flytte inn på Slottet, og det som skjer deretter danner grunnlaget til denne boken hvor dets handlingene og mange slottshistorier er fra virkeligheten.

Det er hoffmarskalk Smith-Kielland som tar bestemmelsene, og gir mossingen en nøkkel til et koselig, stort rom i grunnetasjen på Slottet, med utsikt utover slottsplassen og Dronningparken. Med adgangsbevis i lommen, blir Drammensveien 1 deretter både Kong Olavs og 17-åringens faste bostedsadresse. Det å få bo på et slott med 173 rom sammen med Kongen, midt i smørøyet i Oslos travleste sentrum er et stort sprang fra det å bo i en liten blokkleilighet hos mor, far og brødre på Jeløya i Moss.

Alle som vil lese boken, forstår at den snart myndige tenåringen får unike opplevelser ved å bo på Slottet. Her treffer forfatteren barnebarna til Kongen, og alle andre i kongefamilien selvsagt. Det å møte selveste Kong Olav, og mange prominente gjestene som kommer til slottet, blir veldig spesielt. Det å oppleve at selveste Kongen ser den nyinnflyttede, og det at de kan snakke sammen, og at Kong Olav er opprinnelig interessert i å høre om tenåringens oppvekst, og ungarske foreldres flukt fra Ungarn, blir minner for livet og utrolig stort.

Boken forteller også om gode minner fra både Kongssetra og Bygdø Kongsgård, samt om at Dronning Mauds gamle hoffdamer miss Cooper og miss Wand har fått bolig på slottet for livstid. 17-åringen blir god venn med disse frøknene, ja de blir som to gode tanter. De sittet på en mengde minner fra Dronning Mauds og Kong Olavs barndomstid som de gjerne deler med deres nye venn på Slottet. Mange hverdagminner får vi del i, her nevnes bare lånet av kongens Buick med sjåfør. Hvor mange kan fortelle slike virkelighethistorier fra Slottet?

Boken Residens Drammensveien 1 er lettlest, og ført i pennen av forfatter Anne Selene. Det er en bok som bør lese fra A til Å, fra kapittel en til slutt. Den er godt likt av de som har lest den. Fotograf Gro Kårsmoli fra Moss skriver: «Boka var veldig bra, mye jeg ikke visste, og moro at den tok ting fra Refsnes innblanda. Likte igrunn alt, syns det var fint sammensatt. Så all skryt til boka!!!». Journalist Torgeir Snilsberg ved Moss Avis skriver: «En virkelig Feel-Good bok!». «Jeg skal ikke si helt sikkert at det som står i boken ikke har skjedd. Men vi var jo på søndagsmiddag på Slottet hver søndag, og at vi lekte over hele Slottet var allment kjent blant de ansatte i de årene», sier Benedikte Ferner om kapitlene som omhandler Ferner-barna.

Om du vil betale direkte til vår DNB konto i Norge, så er også det mulig. Du må da bare sende en meldig med ditt navn og adresse til MISOLIMA Publishing, og vi vil sende deg kontonummeret via e-post.

Residens Drammensveien 1
=============================
Distribusjon: MISOLIMA Publishing
Antall sider: 350
Ord: 106285
Bokstaver: 585523
Forfatter: Anne Selene
Topic Editor/Illustrator: MISOLIMA Publishing
Format: Trykket med myk perm
Versjon: v.1.0r06
Utgitt: Juli 2017
Opplag: 6.
ISBN/EAN 978-616-321386-0

Image: 

List price: €0.00
Price: €30.20
Dimensions: 15 mm × 130 mm × 200 mm